Zakaj je tako težko narediti spremembo?

 

Nekje globoko v sebi veste, da si želite spremeniti  mnogo stvari v vašem življenju. Večkrat ste že poskusili, pa ste že čez nekaj dni  odnehali  in vse se je vrnilo v stare tirnice. Izgubili ste motivacijo in zopet delate enake stvari, ki ste jih vedno delali.

Einstein je rekel, da je definicija neumnosti  ves čas delati enake stvari  in pričakovati drugačne rezultate. Če želimo drugačne rezutate, je potrebno spremeniti način, kako delamo stvari.

In želela bi vas opozoriti na to, kar že ves čas opažam pri sebi in pri svoji klientih.

Stvar je v tem, da ... vaša podzavest ne mara sprememb!

 

Želi vas obdržatii v varnem in udobnem stanju in prav tam, kjer ste zdaj.

In ko se boste odločili, da nekaj spremenite, vas bo zelo verjetno nekaj ustavilo pri tem, da bi dejansko naredili  potrebne spremembe:

-          našli boste nek izgovor

-          mislili si boste, kaj če bo potem še slabše

-          ne boste imeli dovolj časa

-          partner ali starši ali otroci vas bodo potrebovali za nekaj pomembnega

-          ne boste imeli dovolj denarja

-          zboleli boste

Te stvari se morda zdijo naključne, vendar so se zgodile po zaslugi vaše  podzavesti. Vaša podzavest vas želi obdržati pri isti teži, v istih odnosih, v isti finančni situaciji, v isti službi… ker so te stvari vaši podzavesti  znane. In tisto, kar je neznano, tega se bojimo. Naša podzavest nas hoče zaščititi pred neznanim.

Da naredimo spremembo, moramo imeti  jasnost o tem, kaj hočemo in moramo biti odločeni, da bomo naredili vse, kar je potrebno, tudi potem, ko začetni zagon pojenja in ko izgubimo motivacijo. Moramo biti odločeni,  da bomo naredili vse, kar je potrebno, tudi potem, ko ne bo več lahko in ko nam ne bo več udobno.

Kaj je potrebno storiti, da naredimo spremembo?

 1. Najprej si  postavimo jasen cilj glede tega, kaj si želimo. Naš um ne more naenkrat misliti dveh nasprotujočih si misli. Ko si mislimo, da si nekaj želimo, istočasno pa dvomimo, da je to mogoče in si mislimo, kaj pa, če bo potem še slabše, kaj pa če me bodo kritizirali, bo naš um storil vse, da nas upočasni ali zaustavi pri tem, da naredimo potrebne spremembe, ki si jih tako želimo.
 2. Vaš um ima rajši to, kar je znano in se izogiba tistemu, kar je neznano. Pogosto se kritiziramo, ker smo tega pač navajeni. Kritizirali so nas  naši starši, učitelji, bratje, sestre in tega smo pač navajeni. To je našemu umu znano.
  Zdaj pa imate možnost, da to spremenite. Da izberete, da naredite pohvale znane vašemu umu in kritiko neznano.
  Kako to storiti? Opazujte svoje misli. Vsakokrat, ko se boste zalotili, da ste pomislili negativno misel o svojih  sposobnostih ali pa se boste kritizirali, namesto, da si govorite negativne stvari, mislite stvari, ki vam koristijo, ki vas navdihujejo.  Um dela to, kar vi mislite in kar vi verjamete. Samo dovolj krat je treba to ponoviti. Naredite nove navade znane, tako da si ponavljate, da ste sposobni , da ste dovolj dobri in da zmorete…
  Lahko spremenite mnenje o vseh stvareh in prepričate svoj um o tem, tako da si to vsak dan ponavljate.
 3. Najprej vi  ustvarjate svoja prepričanja, potem vaša prepričanja ustvarjajo vas. In ko greste ven v svet, bo svet podprl vaša prepričanja.
 4. Vedno imate izbiro, katera prepričanja boste izbrali. Vaša prepričanja postanejo samo izpolnjujoče prerokbe.  Vaša prepričanja ustvarjajo načrt. Podzavest naredi vse, da uresniči ta načrt. Lahko se odločite, da spremenite  načrt, ki so ga ustvarila vaša prepričanja.
 5. Delujete dosledno s tem, kako sami sebe definirate.

Vsaka misel, ki jo mislite, povzroča fizično in čustveno  reakcijo v vašem telesu

Izbirajte dobre  misli in imeli boste dobro čustveno  reakcijo.

Vaše misli ustvarjajo vaša prepričanja.

Spremenite svoje misli  in spremenili boste vaše počutje.

Pogosto pri spremembah, ki jih želimo narediti v našem življenju, potrebujemo malo pomoči. Potrebujemo nekoga, ki nam bo stal ob strani in nam bo podal roko, ko pademo, nekoga,  ki bo verjel za nas takrat, tudi ko sami obupujemo in ne verjamemo v naše sposobnosti, ko ne verjamemo, da bomo zmogli.

Vsaka sprememba je težka, drugače ni sprememba. Nikoli ni prepozno, da se odločimo za njo.

Ne morete spremeniti preteklosti, lahko pa danes naredite nov začetek.  
Če na poti sprememb potrebujete nekaj pomoči, pokličite na tel. 041 299 270 ali pišite na mail marjana.fras@gmail.com in rezervirajte svoj termin.

Na voljo so vam:
- individualna tapkanja(EFT tehnika)
- refleksoterapija stopal
- kombinacija EFT metode in reflkesoterapije
- skupinska tapkanja - Urica za sprostitev
- reiki
- metamorfna metoda

Vabljeni  na Urico za sprostitev  -  skupinsko tapkanje(EFT metoda),  ki  bo vsak torek ob 17h v Gospejni 4 v Mariboru, kjer bomo ob podpori in v varnem okolju skupine tapkali vsak svoj aktualni problem ali pa bomo izbrali skupno temo, odvisno od skupine in tako poskrbeli za sprostitev in oljašanje od čustev, ki nas remenjujejo v vsakdanjem življenju.

Potrebne so prijave na mail marjana.fras@gmail.com  ali po telefonu na številko 041 299 270. Za udeležbo je zaželen prostovoljni prispevek.Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA