Voščilo in cilji za 2019

Hvala za zaupanje, ki ste mi ga izkazali v preteklem letu. Sodelovanje z vami mi je bilo v veselje in v pogovorih z vami sem se naučila veliko novih stvari.

Staro leto se je končalo, bilo je pestro in raznoliko, novo leto, ki je pred nami, pa je čas in priložnost za nove začetke. Ne glede na to, kar se vam je ali se vam ni zgodilo v preteklem ali v prejšnjih letih, vaša prihodnost še ni napisana. In to, da si postavljate cilje, vpliva na vašo prihodnost.

Zakaj pa novoletne zaobljube običajno držijo samo do konca prvega tedna v januarju?

  • običajno so preveč splošne in površne
  • energetsko so večinoma usklajene s tem, česar nočemo in ne s tem, kar hočemo
  • premalo so jasne o tem, kaj bi nam bilo v resnici všeč in
  • pri doseganju svojih ciljev imamo premalo podpore in motivacije.

Da v novo leto zakorakamo dinamično in ne obupamo že kmalu po začetku januarja, si je potrebno zastaviti cilje. Če ne vemo, v katero smer gremo, ne moremo prispeti na cilj.

Želela bi vam predstaviti 3 vrste ciljev, ki si jih lahko postavite, da bo leto 2019 drugačno, boljše in bolj uspešno.

Vsi poznamo prvo vrsto ciljev, ki si jih običajno zastavljamo in to so cilji za doseganje rezultatov, npr. koliko kg boste shujšali do določenega datuma ali koliko denarja boste zaslužili v naslednjih mesecih ali koliko novih strank boste pridobili do tega in tega dne. To so pomembni cilji, ki si jih definitivno želite postaviti.
Ampak običajno nimate 100% kontrole nad rezultati, ki jih želite doseči in je dosti od tega odvisno od vašega  vzajemnega delovanja z drugimi ljudmi.

Zato je pomembno, da se seznanimo še  z dvema vrstama ciljev, ki bosta doprinesli do tega, da boste lažje dosegli svoje rezultate.

Druga vrsta ciljev se imenuje procesni cilji. Ko si postavite procesne cilje, le-ti govorijo o  načinu, po katerem boste dosegli svoje rezultate.

Torej lahko rečete npr. moj cilj je, da shujšam 8kg do konca aprila in potem rečete še procesni cilj: npr. 5 krat na teden bom tekla in zmanjšala bom uživanje sladkorja in kruha ali če je moj cilj pridobiti X število strank do 1.marca, je moj procesni cilj, da se bom obrnila npr. na 5 ljudi na teden, da jim povem, kaj delam ali udeležila se bom 1 dogodka mreženja na teden. To je procesni cilj, ker je to, za kar se obvežete narediti, proces, ki vas bo vodil do želenega rezultata. Lahko vidite, kako to, če si postavite procesne cilje, lahko poveča možnosti, da dosežete svoje zastavljene rezultate, saj imate jasen načrt, kaj boste storili in na kak način.

 In še tretja vrsta ciljev, ki bi jih rada omenila, o katerih skoraj nihče ne govori in to so cilji počutja. To je, kako se počutite, ko delate določene stvari, ki jih je potrebno narediti in jih želite narediti za vaš posel. Npr. lahko si postavite za cilj, da se počutite dobro in da sprejemate svoje telo, takšno kot je, čeprav vam morda v tem trenutku še ni všeč, da ste 100% sigurni, ko dvignete telefon, da nekoga pokličete ali da si postavite za cilj, da se počutite sigurni v sebe, ko ste na dogodku mreženja ali pa da si rečete, zdaj si želim na tem dogodku mreženja samo malo opazovati, mogoče bom čez nekaj mesecev bolj sigurna v sebe, ampak trenutno še nisem sto procentno pripravljena. Tudi to je pomembno, da si priznate na kateri stopnji ste. To je tudi cilj proti kateremu lahko stremite, zato ker bolj udobno, kot se počutite v svojem poslu, bolj uspešni boste postali.
Pomembno pa je, da veste, kaj lahko naredite, ko se ne počutite dobro, na kak način lahko spremenite svoje počutje. Za spremembo občutkov lahko uporabite Tehniko čustvenega osvobajanja (EFT) ali tapkanje.

Torej, ko si zastavljate cilje in jaz vam priporočam, da si jih zastavite, preverite, da si ne boste zastavili samo ciljev za rezultate ampak tudi cilje, na kakšen način boste to naredili - procesne cilje in čustvene cilje.

Jaz si vzamem čas za to pred koncem starega leta, da se vprašam, kaj si želim doseči v novem letu, da pomislim o tem, kaj bom naredila in na kak način.

Za doseganje vaših ciljev je zelo pomembna tudi podpora, ki jo dajete vi sami sebi in vam jo nudijo ljudje, ki vas obkrožajo, partner, družina in prijatelji. Bodite sočutni do sebe, ker niste idealni in morda v preteklem letu niste dosegli, tega kar ste si želeli. Opustite to, kar želite opustiti brez kritike, s sočutjem. Odločite se, da ste potrpežljivi s sabo, da si odpustite, tudi ko vam spodleti in da ponovno vstanete in nadaljujete svojo pot brez obtoževanja sebe in drugih.

S kom se družite, to postanete. Obkrožite se z ljudmi, ki vas podpirajo, berite knjige, ki vam koristijo, poslušajte kasete, ki vas motivirajo, glejte filme, ki vas navdihujejo.

In ko potrebujete pomoč, zaprosite za njo. Pokličite 041 299 270 in z veseljem vam bom pomagala.

Nič se ne bo spremenilo, dokler se vi ne boste. Ko pa se boste, bodo rezultati čudoviti…

V letu 2019 vam želim veliko zdravja in dobrega počutja, veliko uspehov, igrivosti in ustvarjalnosti ter poguma, da spremenite to, kar lahko spremenite in potrpljenja, da sprejmete to, česar ne morete spremeniti. Srečno!Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA