Končati leto dinamično

Vsako leto decembra so čustva posebno močna. Čeprav mi je všeč predpraznično vzdušje, me istočasno navdaja tudi z otožnostjo in ko tako premišljujem o preteklem letu, se ponovno zavem, kako hitro se stvari spreminjajo. Dobro je, da se spomnim, da je pomembno končati leto dinamično, čeprav mi je morda spodletelo in nisem naredila vseh stvari, ki sem si jih zadala.

Kaj to pomeni, končati leto dinamično?

Za mene to pomeni, da ustvarim ritual ob koncu leta, ki se poslavlja.

Prvi del mojega rituala vsebuje pisanje tega, kar želim pustiti za sabo in potem zažgati ta papir ali ga uničiti na kak drug način. Ritual ali obred pošlje signal v naše možgane, da se dogaja nekaj pomembnega, tako da se počutimo bolj varne, da lahko opustimo določene navade in prevzamemo nekatere druge.

Drugi del pa je, da praznujem to, kar sem dosegla. To, kar lahko tudi vi storite, je sledeče:
sedite v prijeten kotiček, vzemite si čaj, zavrtite si prijetno glasbo in se ozrite nazaj na preteklo leto.  Na list papirja napišite vse vaše dosežke. Ko boste prebirali ta seznam, boste opazili, da je vaših dosežkov kar precej in da ste na marsikaj že pozabili. Ob branju vaših dosežkov se boste zavedali svoje moči, kar vam bo dalo motivacijo za nadaljevanje poti proti svojim ciljem.

Vsi izgubimo včasih svoj fokus, skrenemo s poti, ki smo si jo zadali, ampak nikoli ni prepozno, da naredimo nov začetek. Moč je vedno v sedanjem trenutku. Nikoli ni prepozno, da rečemo DA življenju. Uspešno življenje je vedno tisto, ki ga živimo zdaj. Zdaj je čudovit čas, da se ponovno obvežemo, čemu želimo reči DA.

Na svetu je presenetljivo veliko ljudi, ki so na svojo preteklost jezni, prihodnosti pa se bojijo
- Walter Hailey
S tema bremenoma dobesedno ubijamo svojo prihodnost. Jeza zaradi tistega, kar se je že zgodilo ustvarja strah pred tistim, kar naj bi se zgodilo v prihodnosti.

Kaj so bili izzivi tega leta? Kaj mi ne služi več in je čas, da temu pustim oditi, pa naj si bodo to stari vzorci razmišljanja, ki mi ne koristijo, navade ali pa odnosi?
Kateri je bil moj najmočnejši trenutek v letu 2018? Kaj si želim praznovati in ceniti o meni?

Ne čakajmo na začetek novega leta, ampak že danes sklenimo, da se bomo ponovno vrnili na pot, ki smo si jo začrtali in vodi proti našemu cilju. Nehajmo gledati v zaprta vrata, saj je morda malo naprej odprto okno. Vsakokrat, ko smo jezni, žalostni, razočarani, v depresiji - stojimo pred zaprtimi vrati. To ne bo izboljšalo naše situacije.

Ne kritizirajmo se, če smo padli in ne zgubljajmo energije z negativnim razmišljanjem. Bodimo prijazni do sebe.

Kako bi bilo, če bi bili prijazni in bi si odpustili, ker nam je ponovno spodletelo?

Kako boste pa vi končali letošnje leto?

Kaj za vas pomeni zaključiti leto dinamično prav zdaj? Čemu bi rekli DA v vašem življenju? Odločite se in ponovno naredite nov začetek. Nadaljujte po poti, ki ste si jo zadali in vodi k vašim ciljem.  Jutri in naslednje dneve boste veseli, da ste to storili.

Nič se ne bo spremenilo, dokler se vi ne boste. Ko pa se boste, bodo rezultati čudoviti…Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA