Kako pomaga tapkanje pri zdravstvenih težavah

 Imate trdovratne zdravstvene težave, poskusili ste že marsikaj, pa ni neke spremembe? Ste slišali, da lahko tapkanje pomaga olajšati tudi zdravstvene težave in vas zanima, kako je to mogoče?

Pogosto smo jezni, ko zbolimo, počutimo se, da nas je naše telo izdalo, razočarani smo, žalostni, ker ne moremo živeti svojega življenja na polno, saj nas bolečina pri tem ovira.

Ko čutimo fizične simptome ali dolgotrajno bolečino, ki nam preprečuje, da bi normalno živeli in se ukvarjali z dejavnostmi, s katerimi smo se ukvarjali, preden je nastopila zdravstvena težava, spremljajo te bolečine tudi občutki  jeze, nemoči, žalosti, razočaranja, sramu, zmede, preobremenjenosti in frustracije.  

Tapkanje ali EFT metoda lahko naslovi čustveni del zdravstvenih težav.

V bistvu zelo malo vemo o tem, od kod v bistvu prihaja bolečina.

Obstajata dve vrsti bolečine: akutna in kronična. Akutna bolečina je začasna reakcija živčnega sistema na bolezen, poškodbo ali grožnjo za telo, kot je na primer  bolečina, ki jo občutimo takoj, ko pademo in si poškodujemo koleno.

 Če imate novo, akutno bolečino, ki nima nekega jasnega vzroka, se najprej posvetujte s svojim zdravnikom, preden uporabite tapkanje za lajšanje bolečine. Bolečina je način, s katerim vaše telo komunicira z vami in so pogosto potrebni medicinski  izvidi, da pravilno interpretirajo, kaj vam sporoča vaše telo in če se bo morda stanje poslabšalo brez zdravniške pomoči.

 Kronična bolečina je drugačna. Lahko traja od treh mesecev do nekaj let, celo desetletij. Ko bolečina postane trdovratna, lahko postane sama po sebi  bolezen.

Je  možno, da je naše splošno znano prepričanje o bolečini, da je povezana z nečim, kar je fizično narobe v telesu ali s tem, da se staramo, lahko preprosto napačno ali dramatično pomanjkljivo?

Po zaslugi mnogih raziskav, vemo, da možgani lahko pošljejo signale telesu, ki  nato ustvari bolečino. Vemo tudi, da možgani lahko odvzamejo telesu bolečino. Ko smo v naravi in opazujemo npr. lep sončni zahod, smo v družbi, v kateri se dobro počutimo ali delamo nekaj kar nas veseli in se zabavamo, pozabimo na bolećino ali jo manj občutimo. Raziskave so pokazale tudi, da čustva, kot so strah in stres lahko povečajo bolečino. Negativna čustva lahko spremenijo kratkoročno bolečino v kronično.

Kako so čustva povezana s telesom

Obstaja mnogo različnih načinov na katere um in telo lahko ustvarita, povečata in podaljšata trajanje bolečine. Ko se npr. zgodi neka poškodba, ko dvignemo nek težek predmet, skoraj vsak začuti bolečino takoj ali kmalu po tem dogodku.  Nekateri  znanstveniki verjamejo, da je zelo pomembno naše čustveno stanje v trenutku poškodbe ali v urah takoj po poškodbi  in lahko  vpliva na to, če bo bolečina postala kronična, se bo pojavila na več krajih ali samo na enem  mestu itd.

Po Johnu Sarno, avtorju knjige Ozdravite bolečine v hrbtu, vsi čutimo negativna čustva, posebno jezo, kot rezultat mnogih stresnih dejavnikov in zahtev v vsakdanjem življenju. Ko se sčasoma ta jeza nabere in ostane neizražena, jo potlačimo v našo podzavest. Nabrana jeza postane bes in zastrašujoč, potlačen bes, ki se ga niti ne zavedamo, vodi v nastanek  fizičnih simptomov.

Obstaja tudi notranji odpor, ki nam preprečuje, da bi ozdraveli, čeprav si to zavestno zelo želimo. V naši podzavesti  obstaja en del, ki nas hoče zaščititi in zaradi katerega je do bolezni sploh prišlo, mi se ga pa niti ne zavedamo in ta del na nek način potrebuje bolezen, čeprav se nam to ne zdi logično. Potrebuje bolečino, saj nam le-ta sporoča, da je potrebno pogledati v sebe in je potrebno nekaj spremeniti.  Dokler ignoriramo sporočila našega telesa, bolečina vztraja oziroma se ojači. Bolečina nam sporoča: opazi me, ukvarjaj se z mano, ne ignoriraj me.

Ko ozavestimo, kaj nas teži in začnemo tapkati na to težavo, jo ozaveščamo, telesu dajemo sporočilo, da smo slišali, kaj nam sporoča in telo se začenja počutiti varno, tako da lahko »spusti« bolečino. S tapkanjem sprožimo pretok elektrike po telesu, ki začne čistiti in odstranjevati blokade, ki so se nabrale na tistih mestih, ki so boleča.

Kot pravi dr. Eric Robins, leži vzrok za 85% zdravstvenih težav v nerešenih čustvenih travmah.

Uporabite tapkanje za soočanje s svojimi čustvenimi  travmami iz preteklosti  in olajšali si boste tudi  fizične simptome, saj sta um in telo zelo povezana in naša prepričanja in naše misli vplivajo na naše življenje.

Ko boste spremenili svoje misli, boste spremenili tudi svoje počutje.

Vabljeni  na individualno tapkanje, da boste videli, kako lahko tapkanje ali uporaba EFT metode koristi tudi vam. Za termin me lahko pokličete na tel 041 299 270 ali pišete na mail marjana.fras@gmail.com

Kako pa vi skrbite za svoje dobro počutje? Kaj delate, da si olajšate težave, ki vas bremenijo?Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA