Decembrska melanholija

 

Zopet je tukaj december, mesec, ki se ga veselimo, istočasno pa je to mesec, ki povzroča največ bolečine in osamljenosti. Na televiziji vidimo reklame o pravljičnem vzdušju v družini, lepo oblečene, nasmejane osebe, ki jejo, pijejo, se družijo in so srečni. Realnost pa je pogosto zelo drugačna, zelo dosti ljudi je osamljenih, žalostnih, lačnih, jih zebe ali pa nimajo dovolj denarja, da bi si privoščili kaj boljšega, še za osnovne potrebščine in kurjavo ga mnogim zmanjka.


Vendar je pa ena stvar, ki je v tem prazničnem času še posebno močna in je skupna vsem, tako tistim, ki živijo v obilju in kot tudi tistim, ki živijo revno.

In to je občutek osamljenosti.

Ljudje smo socialna bitja, bili smo ustvarjeni, da smo povezani, da se družimo. Medtem, ko se lahko zelo hitro povežemo z drugimi preko telefona ali socialnih omrežij, je sedanji čas znan po največji izolaciji in osamljenosti v zgodovini.
Ni nujno, da smo takrat sami, ko se počutimo osamljeni. Lahko se počutimo osamljeni v gruči ljudi, lahko se počutimo osamljeni tudi takrat, ko smo obkroženi s prijatelji ali s svojimi dragimi, lahko živimo v partnerskem odnosu, ki nas ne zapolnjuje ali pa smo sami in si želimo partnerja, pa še nismo srečali sorodne duše, pomembno pa je, da ne pozabimo, da nismo edini, ki se počutijo osamljeni.

Se počutite osamljeni?

Kdaj se počutite osamljeni? Kaj vam pomeni občutek osamljenosti? Kako jo občutite?

Mogoče so na osamljenost vplivale vaše otroške izkušnje ali pa vaše sedanje izkušnje.
Včasih se počutimo osamljeni, ko občutimo, da nas drugi ne podpirajo.
Ko se počutimo, da nas drugi ne razumejo.  Ko se počutimo ločeni od drugih. Ko se ne počutimo povezani z drugimi.
Mogoče ste se v otroštvu počutili, da ste črna ovca v vaši družini in da ne spadate tja. Mogoče v otroštvu niste imeli pravih prijateljev ali pa so vas sovrstniki zavračali ali vas razočarali.
Mogoče pa ste živeli v ljubečem odnosu z določenimi osebami, zdaj pa jih ni več z vami in jih pogrešate.
Te občutke nosimo v sebi leta in leta, posebno ob praznikih pa se znova prebudijo.

Če je osamljenost to, kar občutite sedaj in želite raziskati, kdaj in zakaj se je pojavil ta obremenjujoč občutek in ga želite opustiti in želite zopet občutiti radost in povezanost z drugimi, vas vabim, da se udeležite skupinskega tapkanja v decembru ali pa pokličite za individualni tretma tapkanja.

Tako boste na svoji koži izkusili, kako lahko tapkanje koristi tudi vam.

Tapkanje v decembru

Kdaj :  v torek 17.12.ob 17h
Kje : Gospejna 4, 2000 Maribor
Izvedba : Marjana Fras
Prijave : obvezne na tel. 041 299 270 ali na mail marjana.fras@gmail.com
Prispevek: prost vstop, zaželeni prostovoljni prispevki

Če se vam pa zdi, da tapkanje ni primerno za vas in potrebujete v tem času samo malo nege in razvajanja, pokličite in rezervirajte svoj termin za refleksoterapijo stopal in vaše telo vam bo hvaležno.
Za tretma pokličite 041 299 270 ali pišite na mail  marjana.fras@gmail.com

Nič se ne bo spremenilo, dokler se vi ne boste. Ko se pa boste, bodo rezultati čudoviti…Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA